VELKÝ PŘEHLED: Johnny Depp je na dně! Za tohle utratil miliardy!

Johnny Depp

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. června 2018 11:45

Americký hollywoodský herec Johnny Depp byl časopisem Forbes zařazen mezi nejlépe placené herce v Hollywoodu, přesto je teď bez peněz. Co se stalo s jeho obrovským jměním? Rozházel jej a nakoupil věci, nad kterými zůstává rozum stát.

Deppovi se nedaří. Po několika špatných filmech se dostal do finanční krize a do kapsy má nyní poměrně hluboko. To se může letos změnit, v listopadu jde do kin pokračování úspěšných Fantastických zvířat a kde je najít na motivy knih J. K. Rowlingové, kde si Depp zahraje, do té doby má ale jeho účetnictví velké díry.

Jeho bývalý manažer Joel Mandel z The Management Group tvrdí, že hvězda Pirátů z Karibiku získala za pouhých třináct let 880 milionů dolarů (14 miliard korun)...a všechny je utratil.

Depp hází vinu na výše uvedenou společnost a TMG žaluje za nesprávné hospodaření s finančními prostředky. Společnost TMG ale tvrdí, že jeho finanční potíže byly způsobeny bohatým životním stylem, který podle jejich názoru Deppa stál 2 miliony dolarů měsíčně (44 milionů korun). 

Podle společnosti je Depp za své finanční turbulence zodpovědný sám, což potvrzuje i článek v magazínu Rolling Stone. Ten sepsal, za co vše Depp v posledních letech utrácel, a na seznamu najdeme takové položky, jako gauč z jednoho z domů Kardashianů nebo měsíční účty za víno, každý v hodnotě 640 tisíc korun.

Za co Depp utratil všechny peníze?

První položkou na seznamu jsou domy. V soudních dokumentech, které Mandel předložil v loňském roce, se uvádí, že herec utratil 1,5 miliardy korun na udržení svých 14 rezidencí, mezi něž patří zámek o rozloze 45 akrů na jihu Francie, řetězec ostrovů na Bahamách, několik domů v Hollywoodu, několik podkrovních loftů v centru Los Angeles a farma v Kentucky.

Druhou významnou položkou jsou kytary. Deppova láska k hudbě není žádným tajemstvím, to že doma shromáždil na 70 vzácných a drahých kousků už moc lidí neví. Kolik za ně utratil? Údajně víc, než si dokážeme představit.

Velká spousta peněz padla i na pohřeb Deppova dobrého přítele Huntera S. Thompsona. Začátkem tohoto roku jeho bývalí manažeři uvedli, že herec utratil 64 milionů korun, za které nechal vystřelovat zpopelněné ostatky svého přítele k obloze. Thompson, který zemřel v 67 letech, údajně řekl, že byl rád pohřben tímto způsobem. Depp nakonec přiznal, že tento způsob pohřbu jej vyšel na více než 100 milionů korun.

V průběhu let také Depp shromáždil impozantní sbírku uměleckých děl. Má jich doma na 200 kusů a nechybí díla od Andyho Warhola nebo Basquiata. 

Měsíčně také utratil miliony korun za soukromý tryskáč, vlastního zvukaře nebo vozidla. Těch má doma 45 a kromě nejdražších bouráků vlastní i historické a jedinečné kousky.

Depp také vlastní 12 obrovských zásobovacích hal, za které utratil další miliony. K čemu? Nikdo neví. Měsíčně také utratí miliony za svého osobního lékaře, ochranku pokuty. Podle magazínu totiž Depp skoro nikdy nic neplatí včas, a na pokutách tak vynaložil další miliony.

Témata: Johnny Depp