Princ Harry a jeho kniha: Dočkáme se jí i v češtině? A kdy?

Princ Harry 4

Autor: ČTK

10. ledna 2023 17:42

Po týdnech rozhovorů, úniků pasáží do médií a kontroverzních prohlášeních se na prodejních pultech objevila kniha britského prince Harryho s názvem Spare (Náhradník). Bude přeložena i do češtiny?

 internetovém obchodě Amazon je v Británii mezi knihami na prvním místě v prodejích a zájem o ni přiměl dnes některá londýnská knihkupectví otevřít už o půlnoci. Harry, vévody ze Sussexu, v knize přichází s čerstvou kritikou britské královské rodiny a reklama ji popisuje jako autobiografii, která prozradí vše.

Publikace vydavatelství Penguin Random House vyšla v angličtině a přeložená je do 15 dalších jazyků; čeština mezi nimi zatím není. Největší tuzemská nakladatelství Euromedia a Albatros o vydání knihy zájem nemají, nakladatelství Práh čeká na schválení své nabídky. "Knihu bychom v češtině chtěli vydat nejpozději koncem letošního léta," řekl dnes ČTK za nakladatelství Práh Martin Vopěnka.

Kniha už minulý týden ve čtvrtek nedopatřením vyšla v předstihu ve Španělsku, odborníci z vydavatelské branže, kteří mluvili se stanicí BBC, se nicméně shodli, že incident prodeji nijak neuškodil, ba naopak zajistil více mediálního pokrytí už několik dní dopředu.

Témata: Princ Harry