Sněhové nebezpečí v USA: Zemřel Ken Block, vážně se zranil Jeremy Renner

Ken Block 2

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

4. ledna 2023 9:19

Spojené státy americké zasypala v uplynulých dnech spousta sněhu, který představuje nebezpečí i poté, co přestal padat ve velkém. Lidi v zámoří o tom přesvědčily i případy dvou známých osobností. Automobilový závodník Ken Block je po smrti, herce Jeremyho Rennera hospitalizovali v kritickém stavu.

USA zasáhly o svátcích rozsáhlé sněhové bouře, které si vyžádaly desítky obětí. V pondělí pak přišel o život také automobilový závodník Ken Block, známý a úspěšný rallyový jezdec, účastník světového šampionátu WRC a držitel několika medailí z X Games.

Block měl v americkém státě Utah nehodu na sněžném skútru, který se na něj převrátil při jízdě po prudkém svahu. "Byl prohlášen za mrtvého na místě," uvedl v prohlášení místní šerif.

Vážnou nehodu měl také hollywoodský herec Jeremy Renner, známý především jako Hawkeye z Avengers. K nešťastné události došlo při odklízení sněhu ve státě Nevada. Dvojnásobný aspirant na Oscara byl v kritickém stavu převezen do nemocnice, kde postoupil operaci. Podle posledních informací má poranění hrudníku a ortopedická zranění.

Témata: Ken Block Jeremy Renner USA