Harry a Meghan jednou našli zastání? Nepřijatelné, shodují se Britové!

Princ Harry a vévodkyně Meghan 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. prosince 2022 10:00

Jak jsme již informovali, velmi nevhodně se po uveřejnění dokumentu platformou Netflix vyjádřil o vévodkyni Meghan známý moderátor Jeremy Clarkson.

Clarkson, známý především jako moderátor pořadu Top Gear, už se omluvil za svá slova, kdy například poznamenal, že nemůže v noci spát a sní o tom, že Meghan půjde jednou nahá po ulicích, zatímco na ni lidé budou pokřikovat a házet na ni exkrementy. Situaci to každopádně úplně neuklidnilo.

Rekordní počet přes 17 tisíc stížností obdržela britská novinářská organizace IPSO na tento Clarksonův komentář pro deník The Sun. Její zástupci uvedli, že budou postupovat jako vždy, ale upozornili, že to bude trvat déle. Za celý loňský rok totiž obdržela méně stížností, konkrétně jen něco přes 14 tisíc. 

Na vedení bulvárního listu už se obrátilo také přes 60 poslanců z různých stran, kteří požadují omluvu a přijetí opatření. Tvrdě kritizují "násilný a k ženám nenávistný jazyk", který podle nich v Británii nemá místo. Připomínají, že Meghan čelila výhrůžkám smrtí, a tvrdí, že Clarkson svým sloupkem přispěl k "nepřijatelné atmosféře nenávisti a násilí".

Mezi kritiky dvaašedesátiletého moderátora se zařadila i jeho dcera Emily, která dala najevo, že je "proti všemu, co táta napsal o Meghan Markleové".

Témata: Princ Harry Meghan Markle