Harry a Meghan to definitivně pohřbili: Vztah je u konce, skončili, tvrdí zdroj!

Meghan Markle

Autor: ČTK

27. prosince 2022 13:49

Vztah britských princů Harryho a Williama je u konce. Tvrdí to experti na královskou rodinu v reakci na informace, které od Harryho a Meghan zazněly v dokumentární seriálu o jejich životě z dílny Netflixu.

Britský princ Harry spolu s manželkou Meghan v šestidílném dokumentárním seriálu zkritizovali chování médií a promluvili o svých vztazích s rodinou. Harry a Meghan například tvrdí, že Buckinghamský palác lhal, aby ochránil následníka trůnu, prince Williama, ale nebyl ochotný říct pravdu, aby to samé udělal pro ně dva.

Princ Harry také zmiňuje institucionální gaslighting. Tento výraz se používá pro označení způsobu psychické manipulace nebo citového zneužívání, při kterém se pachatel snaží zasít pochybnosti ve vybraném jedinci. Jeho manželka Meghan zase v dokumentu hovoří o tom, že nebyla "předhozena vlkům", ale byla v podstatě přímo jejich "krmením".

"Zajímalo by mě, co by se s námi stalo, kdybychom se z toho nedostali, když jsme se z toho dostali?" táže se například Harry. "Naše ochranka byla stažena, všichni na světě věděli, kde jsme," dodává Meghan, která také popisuje, jak zvažovala sebevraždu.

Harry rovněž svého staršího bratra a následníka trůnu Williama obvinil, že byl součástí mediálních útoků na něj. Řekl také, že bulvární média jsou zodpovědná za to, že Meghan potratila.

"Víme najisto, že ten potrat byl způsobený tím? No jistě, že ne, ale když zvážím ten stres, nedostatek spánku a načasování toho těhotenství, mohu říct, že ten potrat způsobilo to, co se jí snažila (média) provést," řekl Harry.

"Cítila jsem se tak, že jsem měla pocit, že to všechno skončí, když tu nebudu," popsala Meghan tlak, který cítila ze strany tisku a jako členka královské rodiny. Harry uvedl, že byl zničený, když se mu žena se svými pocity svěřila.

"Nikdy jsem si nemyslel, že to zajde tak daleko. A když zašlo, cítil jsem zlost a stud. Nevyrovnával jsem se s tím zrovna dobře," řekl Harry. S odkazem na instituci královské rodiny dodal, že byl "institučním Harrym", nikoli "manželem Harrym".

Termín instituce v negativním slova smyslu Harry použil, i když mluvil o vztahu se svým bratrem Williamem: "Nejsmutnější na tom rozkolu mezi mnou a mým bratrem je, že on je teď na straně (královské rodiny). Částečně to chápu. Je to jeho dědictví, které je v něm zakořeněné. Je i jeho odpovědností, aby ta instituce přežila a pokračovala," popsal mladší syn britského krále Karla III.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu, jak jsou Harry a Meghan oficiálně titulovaní, odstoupili od svých povinností v rámci královské rodiny v březnu 2020. Uvedli tehdy, že chtějí začít budovat jiný život ve Spojených státech, daleko od mediální pozornosti, která podle nich ohrožovala jejich mentální zdraví.

"Bylo děsivé, když na mě bratr křičel a hulákal, můj otec říkal věci, které jednoduše nebyly pravda a moje babička tam seděla a všechno to přijímala," popsal Harry ve druhé polovině dokumentární série své odloučení s královskou rodinou.

Věci, které Harry v dokumentu zmínil, se ale neobejdou bez odezvy. Královský palác na ně sice oficiálně nijak nereagoval, královští experti se ale domnívají, že jejich vztah je definitivně u konce, a potvrzují to i informace z nitra paláce.

"Myslím si že je to tak. Skončili," řekl zdroj serveru Page Six. S tím souhlasí i expertka na královskou rodinu Katie Nicholl. "Myslím si, že vzhledem k tomu, jak osobní jsou obvinění, která Harry vznesl vůči svému bratrovi, jsou jakékoliv šance na zacelení trhliny zmařeny," uvedla pro Entertainment Tonight. 

Domnívá se, že princ William dokument na Netflixu nesledoval, přesto bude moc dobře vědět, co v něm zaznělo. "Bude si velmi dobře vědom škod na jeho pověsti," dodala s tím, že oba bratři se spolu nebaví a dokument Netflixu je vysvětlením, proč to tak je.

Témata: Princ Harry Princ William Meghan Markle