Do Prahy přijede legendární herec Danny Glover!

Danny Glover

Autor: ČTK

23. prosince 2022 14:01

Na čtvrtý ročník festivalu popkultury Comic-Con Prague, který se v Praze uskuteční od 14. do 16. dubna příštího roku, dorazí herci Danny Glover a Brian Cox.

Amerického herce Glovera znají fanoušci především díky roli detektiva Rogera Murtaugha ze série akčních filmů Smrtonosná zbraň. Skotský herec Cox získal Zlatý glóbus za roli mediálního magnáta Logana Roye v seriálu Boj o moc televizní stanice HBO.

Glover se mimo jiné objevil ve filmech Útěk z Alcatrazu, Purpurová barva a Predátor. Cox proslul jako člen britské Královské shakespearovské společnosti, na jevišti ztvárnil mimo jiné krále Leara.

Účinkoval ve filmech Statečné srdce, Agent bez minulosti, Troja, Zodiac nebo v komiksové sérii X-Men. Americký scenárista Aaron je autorem komiksů Skalpy a Southern Bastards, které mu následně vynesly práci na komiksech od DC a Marvel jako Thor, Doctor Strange nebo Wolverine.

Comic-Con Prague nabídne autogramiády a besedy se zahraničními i domácími herci a umělci, promítání, workshopy, soutěže, výstavy, koncerty i možnost hraní videoher a stolních her. "Programové linie se budou věnovat fenoménům jako Hra o trůny, Harry Potter, Star Trek, Star Wars, Červený trpaslík, manga, anime a dalším," doplnil programový ředitel festivalu Václav Pravda.

Témata: Danny Glover