Harry a Meghan dostávají za vyučenou: Prezident nešetřil kritikou!

Vévodkyně Meghan a princ Harry

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. prosince 2022 14:35

Harry a Meghan jsou kvůli třaskavému dokumentu podrobování nekompromisní kritice, a to nejenom ze strany britských médií. Rozruch kolem jejich vyjádření komentoval o víkendu také český prezident.

Zeman byl na dění kolem hvězdného páru, který se předloni vzdal služby britské monarchii, dotázán v rámci rozhovoru pro stanici Frekvence 1. Hlava českého státu má jasný názor.

"Rodina má držet pohromadě, a to samozřejmě platí i o britské královské rodině," poznamenal prezident, který v březnu po deseti letech ve funkci skončí. Krále Karla III. tak bude případně v budoucnu vítat na Pražském hradě někdo jiný. 

"Jestliže pohromadě nedrží, tak to lze přičítat jistému pocitu zhrzenosti jak prince Harryho, tak jeho paní. Zhrzenost by se rozhodně neměla ventilovat tímto způsobem," dodal Zeman.

Harry a Meghan natočili dokument pro streamovací platformu Netflix, která si nepochybně mne ruce díky dobré sledovanosti. Pár však čelí kritice za to, jak se před kamerou vyjadřují o dalších členech královské rodiny. 

Témata: Princ Harry Meghan Markle Miloš Zeman královská rodina (gbr)