Messi jen těžko hledal slova: Bylo to neskutečné!

Lionel Messi 4

Autor: ČTK

14. prosince 2022 21:41

Útočník Lionel Messi po postupu do finále mistrovství světa v Kataru s fotbalisty Argentiny těžko hledal slova, jimiž by vyjádřil své pocity. Líbil se mu výkon jeho týmu ve vítězném semifinále s obhájcem stříbra Chorvatskem (3:0), k němuž přispěl gólem z penalty a asistencí.

"Hlavou se mi honí strašně moc věcí. Ani nevím, jak své pocity popsat. Jsme ve finále, to jsme si přáli. Byla to neskutečná zábava dostat se až sem. Vychutnávám si to," citovala Messiho média.

"I když jsme začali porážkou, věřili jsme, že tenhle tým půjde dál. Požádali jsme fanoušky, aby nám věřili, jelikož víme, co v nás je. Tohle mužstvo je úžasné, dokázali jsme to. Zahrajeme si další finále. Ještě jednou, Argentina je ve finále mistrovství světa!" konstatoval pětatřicetiletý útočník Paris St. Germain.

Po utkání ocenil svou rodinu. "Je pro mě ze všeho nejdůležitější. S mou ženou jsme zažili dobré i těžké časy, vždycky stála při mně. Dnešní den je výjimečný. Musíme si to s rodinou a všemi lidmi, co jsou v Argentině, vychutnat," prohlásil někdejší hráč Barcelony.

Proti Chorvatsku otevřel skóre ve 34. minutě z pokutového kopu. Na turnaji proměnil třetí ze čtyř penalt (bez čtvrtfinálového rozstřelu). Pátým gólem se v tabulce střelců dotáhl na spoluhráče z Paris St. Germain Francouze Kyliana Mbappého. Zároveň stylově oslavil 25. start na MS, kterým vyrovnal dosavadní rekord Němce Lothara Matthäuse. "Osobně mám velkou radost. Hodně si to užívám a těší mě, že týmu pomáhám měnit sny v realitu," uvedl Messi.

Na Argentině se podle něj projevilo čtvrtfinále s Nizozemci, které se rozhodlo až v penaltách. "Ve čtvrtfinále to kvůli prodloužení nebylo jednoduché. Dneska jsme byli unavení, ale zabrali jsme, abychom vyhráli. Hráli jsme velmi dobře. Připravovali jsme se na tenhle způsob hry. Věděli jsme, že moc nebudeme mít míč a budeme muset běhat. Takže jsme se na to velmi dobře připravili. Tak jako vždycky," podotkl rekordní sedminásobný vítěz Zlatého míče.

Témata: Lionel Messi