Céline Dion zažívá ránu za ránou. Před vážnou nemocí ji skolila úmrtí!

Céline Dion 2

Autor: ČTK

9. prosince 2022 17:47

Kanadská zpěvačka Céline Dion a vítězka písňové soutěže Eurovize z roku 1988 patří mezi jednu z nejslavnějších zpěvaček světa. Zároveň ale podruhé za krátkou chvíli prochází těžkým obdobím.

Dion, která se narodila 30. března 1968, se na výsluní dostala v 90. letech, kdy slavila jeden úspěch za druhým, v hitparádách bodovaly zejména skladby z alb The Colour Of My Love (1993) a Falling Into You (1996). Mezinárodní hvězdu z ní udělal hlavně film Titanic z roku 1997.

Zpěvačka sbírá ocenění již od svých osmnácti let, prodala za svojí doposud 35 let trvající kariéru téměř 250 milionů hudebních nosičů. Byla oceněna pěti cenami Grammy, dvěma Oscary, a v roce 2004 cenou Diamond Award jako nejprodávanější zpěvačka všech dob.

Majitelka podmanivého hlasu a vítězka písňové soutěže Eurovize z roku 1988 si však nedávno prošla nejtěžším obdobím ve svém životě, když jí krátce po sobě zemřeli na rakovinu manžel i bratr.

Nyní ona sama ze zdravotních důvodů ruší plánované evropské koncerty. Slavné kanadské zpěvačce a držitelce Oscara za titulní píseň k velkofilmu Titanic bylo diagnostikováno vzácné onemocnění, které ji výrazně omezuje.

Dion na instagramovém profilu uvedla, že u ní byl odhalen Stiff-person syndrom, vzácné autoimunitní onemocnění centrálního nervového systému. Projevuje se ztuhlostí svalů trupu a končetin, která je doprovázena občasnými bolestivými svalovými křečemi. 

Témata: Céline Dion