Paliativní péče? Fotbalista Pele je na tom zle!

Pelé

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. prosince 2022 8:48

Pelé byl převezen na jednotku paliativní péče v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paulu, jelikož už prý nereaguje na běžnou léčbu rakoviny. Tato informace přišla navzdory té předešlé hovořící o tom, že se Pelého stav zlepšil a že bere antibiotika na infekci dýchacích cest.

S rakovinou bojuje Pelé dlouhodobě. Poté, co mu byl odstraněn nádor v tlustém střevě, mu byla nově diagnostikována rakovina zase v září. Přestože opakovaně od té doby pobývá v nemocnici, sám Pelé k tomu řekl, že se jedná o pravidelné návštěvy.

Jak však informuje brazilský deník Folha de Sao Paulo, lékaři již měli legendárnímu fotbalistovi pozastavit chemoterapii a nařídili tak paliativní péči, kterou dostávají lidé s nevyléčitelnou chorobou v pokročilém či terminálním stadiu.

"Reakce na léčbu (antibiotiky) byla adekvátní, pacient je ve stabilním stavu. V nemocnici zůstane, aby v léčbě pokračoval," sdělili pouze lékaři z nemocnice, bez toho aniž by jakkoli komentovali informace deníku Folha. Podle televizní stanice ESPN zase Pelého v úterý hospitalizovali s otoky a srdečními problémy.

Témata: Pelé