Johnny Depp bude zase v Česku: Kdy a kde?

Johnny Depp 3

Autor: stars24.cz, ČTK

24. listopadu 2022 20:45

Na hudebním festivalu Slavkov Open v zámecké zahradě ve Slavkově u Brna vystoupí v roce 2023 britská skupina Deep Purple a americká formace Hollywood Vampires. Jejími členy jsou herec Johnny Depp, kytarista Aerosmith Joe Perry a legendární rocker Alice Cooper. Festival se uskuteční 15. a 16. července, oznámila agentura Live Nation.

Akci poblíž slavkovského bojiště pořadatelé prezentují jako "dvoudenní bitvu rockových císařů".

Deep Purple už ve Slavkově hráli, stejně jako v nedalekém Brně. Příští rok jedni z průkopníků hard rocku oslaví 55 let na hudební scéně. Ze zakládajících členů v kapele zůstávají zpěvák Ian Gillan, bubeník Ian Paice a basák Roger Glover. Sestavu doplňují hráč na klávesové nástroje Don Airey a kytarista Simon McBride.

Superskupina Hollywood Vampires vznikla před deseti lety s cílem vzdát hold hudbě 70. let minulého století. Magnetem nejen pro hudební fanoušky je herec Depp, známý třeba ze série Piráti z Karibiku. Hudbě se věnuje dlouhodobě vedle své herecké kariéry.

Hollywood Vampires vystoupili v roce 2018 v pražských Letňanech jako předkapela Ozzyho Osbournea. Tehdy zazněly třeba skladby z repertoáru Davida Bowieho, Motörhead, The Doors nebo AC/DC.

Hvězdou letošního ročníku festivalu Slavkov Open byl britský hudebník Sting. Vstupenky na příští rok budou stát 1890 korun na jeden den a 3490 korun na dva dny.

Témata: Johnny Depp skupina Deep Purple