Elton John a princ Harry: Pohár trpělivosti přetekl? Padla žaloba!

Elton John 3

Autor: ČTK

8. října 2022 18:05

Britský princ Harry, zpěvák Elton John a další osobnosti podali žalobu na vydavatele bulvárního deníku Daily Mail, a to kvůli odposlouchávání telefonních hovorů a dalšímu "hrubému narušování soukromí".

Za žalobou podle serveru BBC stojí také anglická herečka Elizabeth Hurleyová, filmař a Johnův manžel David Furnish nebo Doreen Lawrenceová, matka černošského mladíka Stephena Lawrence, který byl zavražděn při rasisticky motivovaném útoku v roce 1993.

Podle advokátní kanceláře, která část skupiny zastupuje, její klienti našli "velmi znepokojivé důkazy" o narušování soukromí. To podle právníků zahrnovalo umístění odposlouchávacích zařízení v autech a domech, živé odposlechy telefonních hovorů, podplácení policistů výměnou za citlivé údaje nebo pokusy vydávat se za poškozené osoby za účelem získání lékařských záznamů.

"Naprosto a jednoznačně odmítáme tyto absurdní pomluvy, které patrně nejsou ničím jiným, než předem plánovaným a zinscenovaným pokusem zatáhnout tituly Mail do skandálu, který se týká až 30 let starých článků," uvedl mluvčí vydavatelství. Žalující podle něj nemají pro svá tvrzení žádné věrohodné důkazy.

Témata: Elton John Princ Harry