Královská rodina je opět na kordy. Princ William zavrhl nevlastní matku!

Princ William s dětmi 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. října 2022 14:30

Princové William a Harry se museli většinu života vypořádávat se ztrátou své matky, oblíbené princezny Diany. Jak nyní vyplynulo na povrch, další manželku krále Karla III., princeznu Camillu, minimálně William nikdy nepřijal!

Princ William a princezna Camilla si k sobě podle dlouho očekávané knihy Camilla: From Outcast to Queen Consort nikdy nenašli cestu. William svou macechu nikdy nepřijal a dokonce nepřipustí, aby k ní měly vřelý vztah i jeho děti.

Expertka na královskou rodinu a autorka knihy Angela Levin píše, že William už dříve jasně naznačil, že mezi ním a jeho nevlastní matkou zřejmě nikdy nebudou panovat klasické rodinné vztahy.

"William dal najevo, že Camilla je sice manželkou jeho otce, ale pro jeho děti není žádnou nevlastní babičkou. Jeho děti tak mají podle něj dva dědečky a jednu babičku," píše.

Na druhou stranu to, že Camilla není pro děti prince Williama babičkou, dle všeho jí samotné vůbec nevadí. "Ona se ani nikdy nesnažila být pro Williamovy děti babičkou," dodala expertka.

Kde se vzala tato nevraživost není jasné. Předpokládalo by se, že pochází z minulosti, kdy po smrti princezny Diany se Camilla stala pro Williama a Harryho macechou.

Podle dostupných informací se k ním ale Camilla vždy chovala laskavě. "Když se v roce 2005 stala Camilla oficiálně nevlastní matkou Williama a Harryho, bylo jim 23 a 20 let Snažila se je povzbuzovat v tom, co dělali," tvrdí spisovatelka s tím, že se jim nikdy nesnažila ovlivňovat životy.

Naopak se pro ně přátelskou osobou, se kterou se setkávali během královských povinností. Odpověď na otázku, proč princ William nevlastní babičku takto zavrhnul, tedy zůstává záhadou.

Sama Camilla to přitom v královské rodině vůbec neměla lehké. Princ Charles si ji vzal po více než 30 letech vztahu a ne všichni Britové byli jejich sňatkem nadšeni. Mnozí projevovali názor, že Camilla rozbila princovo manželství s první ženou - lady Dianou.

Ta tragicky zahynula při automobilové nehodě v Paříži v roce 1997, zhruba rok poté, co se s Charlesem rozvedla. Po princově boku si však jako vévodkyně z Cornwallu nakonec získala svou bezprostředností a smyslem pro humor přízeň Britů.

Proslulá romance následníka britského trůnu s dcerou válečného hrdiny začala údajně v roce 1970 v jednom královském parku. Jejich vztah však tehdy ukončily Charlesovy vojenské povinnosti. Když se princ po půlroce služby na moři vrátil, byla Camilla již provdána za armádního důstojníka Andrewa Parkera Bowlese. Nadále však zůstávala důvěrnou Charlesovou přítelkyní. 

Po svatbě Charlese a Diany v roce 1981 však blízkost Charlese a Camilly působila ve svazku velké napětí. Na veřejnost pronikly jejich intimní vzkazy typu Charlesova "chtěl bych být tvým tampónem" či Dianina televizního prohlášení "byli jsme v tom manželství tři". Reakce veřejnosti byla silná a Camilla musela čelit projevům hněvu i na ulici.

Témata: Princ William Camilla Parker-Bowles