Kim Kardashian utajila reklamu. Zaplatí za to pořádný balík!

Kim Kardashian 4

Autor: ČTK

3. října 2022 19:52

Kim Kardashianová se dohodla s americkou Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC), že zaplatí 1,26 milionu USD (31,7 milionu Kč) kvůli obvinění, že na sociálních sítích propagovala kryptoměny, ale už neřekla, že za to dostala zaplaceno, jak jí ukládají zákony.

"Federální zákony o cenných papírech jasně říkají, že jakákoliv celebrita nebo jiná osoba, která propaguje cenný papír týkající se kryptoaktiv, musí zveřejnit povahu, zdroj a výši odměny, kterou obdrží za propagaci," zdůvodnil obvinění Kardashianové ředitel odboru SEC pro vymáhání práva Gurbir Grewal. SEC považuje řadu virtuálních tokenů za cenné papíry, které spadají pod její jurisdikci.

Kardashianová neuvedla, že dostala zaplaceno 250.000 USD za zveřejnění příspěvku na svém instagramovém účtu týkajícího se tokenů EMAX. To je kryptoaktivum, které nabízí společnost EthereumMax. Příspěvek Kardashianové zahrnoval odkaz na internetové stránky EthereumMax, kde byly pokyny pro případné investory, jak je možné nakoupit tokeny EMAX.

Kardashianová v rámci urovnání sporu nepřiznala, ale ani nepopřela obvinění. Zavázala se ale, že po dobu tří let nebude propagovat žádná kryptoaktiva.

Kardashianová se stala známou díky televizní reality show. V současnosti vystupuje v seriálu The Kardashians, který vysílá streamovací televize Hulu. Je také úspěšnou podnikatelkou - mezi její značky patří oděvy SKIMS a kosmetika SKKN by Kim.

Témata: Kim Kardashian