Tajemství královny Alžběty II.: Jedno z největších přání se týkalo Harryho a Meghan!

Meghan Markle a Alžběta II. 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. září 2022 16:38 | Aktualizováno: 30. září 2022 21:47

Je známo, že princ Harry a jeho manželka Meghan Markle mezi královskou rodinu příliš nezapadli. Není divu, Harry se v tomto odmalička od svého bratra Williama odlišoval, a ani vztahy americké herečky s její rodinou nebyly nejlepší. Překvapivě to ale britské královně nebylo lhostejné!

Vévodkyně Meghan nemá s otcem Thomasem Marklem nejlepší vztahy. Královský životopisec Duncan Larcombe například v dokumentu o Meghan, Harrym a jejich dítěti prozradil, že je pravděpodobné, že Markle své vnouče nikdy na vlastní oči neuvidí! 

Meghan se už před svatbou od svého otce a jeho rodiny úplně odstřihla! Při přípravách na svatbu totiž vyšlo najevo, že Meghanin otec Thomas Markle tajně spolupracoval s britským paparazzi fotografem, který nafotil sérii obrázků. Ty byly následně prodány do novin po celém světě.

Thomas Markle se pak neúčastnil ani královské svatby, protože krátce před ní prodělal infarkt. Nevěstu tak k oltáři vedl otec jejího manžela, princ Charles. 

I když se se svou dcerou od té doby Thomas Markle snaží usmířit, moc se mu nedaří. Britským médiím ovšem řekl, že stále doufá, že se mu Meghan ozve a umožní mu setkat se s jeho vnoučetem. Navzdory mnoha pokusům o kontakt tak vztahy mezi nimi zůstávají na mrtvém bodě. A to královně vadilo.

"Královna viděla, jak zničující je situace mezi Meghan a jejím otcem. Proto si o tom s ní promluvila a také se ji snažila podpořit v rozhovorech s jejím otcem," píše v knize The New Royals odbornice na královskou rodinu Katie Nicholl.

Panovnici údajně vadilo i to, že se Harry s jejím otcem nikdy neseznámil. Thomas Markle žije v Mexiku, ale dvojice se s ním po dobu trvání vztahu nikdy nesetkala. "Myslím si, že bylo jejím přáním, aby se Harry s Thomasem setkal. Podle ní bylo velmi nešťastné, jak to celé dopadlo," píše se v knize.

Stejně tak ale chtěla královna napravit vztahy mezi Harrym a královskou rodinou. "Královna měla Harryho velmi ráda a platilo to i naopak. Myslím si, že jako jedna z mála propojovala Windsor a Kalifornii," píše autorka s tím, že jedním z jejích největších přání bylo, aby vztahy daly opět do pořádku.

Témata: Meghan Markle Královna Alžběta II.