Schwarzenegger v Osvětimi promluvil o svém otci!

I na stará kolena vypadá Schwarzenegger pořád drsně.

Autor: ČTK

29. září 2022 18:44

Herec Arnold Schwarzenegger dnes navštívil bývalý nacistický vyhlazovací tábor Osvětim, kde vyzval k boji proti předsudkům a nenávisti. Na místě se setkal s přeživšími holokaustu.

Slavný herec a bývalý kalifornský guvernér si prohlédl kasárna, strážní věže a zbytky plynových komor. Setkal se také se ženou, která byla jako tříleté dítě podrobena zvráceným pokusům nacistického lékaře Josefa Mengeleho. Tento "Anděl smrti", který působil ve vyhlazovacím komplexu Osvětim, prováděl pokusy především na dvojčatech a osobně také rozhodoval o tom, kdo po příjezdu do Osvětimi půjde rovnou do plynové komory.

"Je to příběh, který musí zůstat živý, je to příběh, který musíme vyprávět znovu a znovu," řekl Schwarzenegger v bývalé synagoze, kde nyní sídlí Nadace židovského centra v Osvětimi. Schwarzenegger stál po boku syna přeživšího holokaustu Simona Bergsona a zmínil se také o své rodinné historii.

"Byl jsem synem muže, který bojoval jako voják v nacistické válce," řekl 75letý Schwarzenegger. Dodal, že ho s Bergsonem, k němuž má věkově blízko, spojuje jejich práce. "Pojďme společně bojovat proti předsudkům," řekl Schwarzenegger.

Témata: Arnold Schwarzenegger