Roger Waters zrušil koncerty v Polsku! Neustál kritiku za svá slova o Ukrajině

Roger Waters z legendární skupiny Pink Floyd

Autor: ČTK

24. září 2022 21:59

Zakládající člen britské hudební skupiny Pink Floyd Roger Waters zrušil své koncerty v Polsku poté, co v zemi vyvolaly kritiku jeho názory na ruskou invazi na Ukrajinu.

Podle manažera haly Tauron Arena v Krakově, která měla v dubnu hostit dva Watersovy koncerty, se vystoupení britské rockové legendy neuskuteční. Webová stránka k hudebníkovu turné s názvem This Is Not a Drill (Toto není cvičení) rovněž vyřadila ze zveřejněného programu koncerty plánované na 21. a 22. dubna příštího roku, upozornila média.

Waters začátkem září napsal otevřený dopis manželce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, v němž obvinil "extrémní nacionalisty" na Ukrajině, že přivedly zemi "na cestu do této zničující války". Kritizoval také Západ za dodávky zbraní Ukrajině a NATO, že podle něj provokovalo Rusko. Kopíroval tak názory, které o své invazi na Ukrajinu šíří Kreml.

Poláci patří v Evropě k největším podporovatelům Ukrajiny v její obraně proti Rusku. Příští týden mělo krakovské zastupitelstvo hlasovat o tom, zda Waterse v souvislosti s jeho výroky prohlásí za nežádoucí osobu.

Témata: Roger Waters Skupina Pink Floyd