Král Karel III. zahájil čistky na královském dvoře. Povyhazoval služebnictvo!

Král Charles III. 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. září 2022 20:44

Nový britský král Charles III. se musel nečekaně a rychle zhostit úřadu po nedávné smrti své matky, britské královny Alžběty II. Dle informací některých médií začal velmi zostra, například čistkami mezi zaměstnanci.

Jak informoval The Guardian, nový panovník už stihl udělat čistky mezi jedinci, kteří léta oddaně slouží královské rodině. Jako první si vzal na mušku zaměstnance paláce Clarence House, který byl donedávna domovem pro něj a jeho manželku Camillu.

Jelikož se ale nyní budou oba zřejmě stěhovat do Buckinghamského paláce, své věrné služebnictvo už nebudou potřebovat. A tak mu královský tajemník Clive Alderton rozdal výpovědi. Některým zaměstnancům dokonce přímo během jedné z bohoslužeb, které se na počest královny konaly.

"Cítil jsem se, jako kdyby mě polili kbelíkem ledové vody," uvedl jeden ze zaměstnanců. Podobně jako mnozí další byl i on touto nepříjemnou zprávou zaskočen a dle svých slov dost šokován. 

A nebyl jediný. Mezi jedinci, kteří dostali výpověď, jsou například i tajemníci, členové finančního a komunikačního oddělení či domácí personál. 

"Když byl následníkem trůnu, věrně mu sloužila sehraná a oddaná skupina lidí, které nyní bez okolků vyhodil. Od momentu, kdy se dozvěděli, že královna umírá, mu sloužili bez odpočinku pomalu 24 hodin denně," uvedl zdroj z královského paláce.

Témata: Král Charles III. (Karel III.)