Královna Alžběta II.: Nová fotka panovnice a dojemná slova Karla III.!

Rodinné foto čtyř generací královského rodu...

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. září 2022 11:25

Jen pár desítek minut zbývá do zahájení pohřbu britské královny Alžběty II. v Londýně. Lidé se ještě na poslední chvíli dočkali nové fotografie zesnulé panovnice, navíc jim poděkoval její nástupce na trůnu.

Královská rodina před dnešním pohřbem zveřejnila novou fotografii královny Alžběty II., která byla pořízena u příležitosti platinového jubilea. Toho dosáhla jako první britský panovník v historii. 

Ahead of Her Majesty The Queen’s State Funeral, a new photograph has been released.The photo was taken to mark Her Majesty’s Platinum Jubilee - the first British Monarch to reach this milestone.Tomorrow, millions will come together to commemorate her remarkable life. pic.twitter.com/UyVfjVvJgw

— The Royal Family (@RoyalFamily) September 18, 2022

Nyní už je monarchou její syn, který přijal jméno Karel III. V uplynulých hodinách si našel čas na poděkování občanům, kteří si vystáli frontu na rozloučení s jeho matkou ve Westminsteru.

"Zatímco se všichni připravujeme říct naše poslední sbohem, chtěl bych využít příležitosti a poděkovat všem lidem, kteří byli oporou naší rodině i mně osobně v těchto časech smutku," vzkázal panovník.

Témata: Královna Alžběta II.