Princ Harry se opět objeví na smuteční akci bez Meghan!

Princ William a princ Harry 2

Autor: ČTK

16. září 2022 18:38

Smuteční průvod dnes v Londýně doprovodil pozůstatky britské královny Alžběty II. z Buckinghamského paláce do sídla parlamentu - Westminsterského paláce. K rakvi se dostaví také členové královské rodiny včetně prince Harryho, který se účastní spolu s bratrem Williamem všech smutečních akcí. Jeho manželka Meghan ale bude opět chybět.

V 19:30 místního času (tedy 20:30 SELČ) se dnes nový král společně se svými sourozenci, princeznou Annou, princem Andrewem a princem Edwardem, zúčastní čtvrthodinové vigilie u rakve své matky.

V sobotu večer pak obdobně mlčky postojí u rakve zemřelé královny jejích osm vnoučat, včetně princů Williama a Harryho. Vévodkyně Meghan u toho dle všeho nebude.

Král Karel III. se dnes s manželkou Camillou vydal do Walesu, kde se v Llandaffské katedrále zúčastnil bohoslužby. Poté se pozdravil v ulicích s davy příznivců a zamířil do velšského národního shromáždění, které králi vyjádří soustrast po úmrtí Alžběty II. Na Cardiffském hradě se král setká s velšským premiérem Markem Drakefordem.

Návštěvou Walesu končí Karel III. cestu po Spojeném království v roli nového krále. Wales má pro něj zvláštní význam, protože pět desetiletí, do nástupu na trůn minulý týden, nynější král nosil titul princ z Walesu.

Témata: Princ Harry Meghan Markle