Hana Zagorová (†75) na další nové fotografii. Štefan Margita poděkoval fanouškům!

Hana Zagorová je z nemocnice zpátky doma. 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. září 2022 12:39

Štefan Margita se na sociální síti opět ozval fanouškům. Promluvil nejen o posledním rozloučení, ale i o nové fotografii, kterou publikoval.

"Drazí přátelé, moc vám všem ze srdce děkuji za krásná slova, která mi píšete, a která mi tolik pomáhají v této těžké a smutné době. Klaním se před vámi a moc vám všem děkuji, jak jste se nádherně s Hankou rozloučili," napsal na Instagramu Margita.

"Fotografie, kterou zveřejňuji je ze San Francisca, kde si Hanka zamilovala obraz od Pabla Picassa - Starý kytarista. Při našem odchodu jsem jí tajně koupil kopii tohoto obrazu a dodnes ho máme doma. Děkuji vám za vše!" dodal zpěvák.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Štefan Margita (@stefanmargita_official)

Zagorová zemřela ve věku 75 let. Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

Zagorová patřila už od druhé poloviny 60. let k nejvýraznějším postavám tuzemské popové scény. Uplatnila se nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka.

Za svoji kariéru nazpívala Zagorová téměř 900 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Pak pro ni Karel Vágner sestavil na přelomu let 1972/1973 doprovodný orchestr. Vystupovala s Michalem Prokopem, Petrem Rezkem, Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem.

Témata: Hana Zagorová štefan margita