Dojemné FOTO: Král Charles III. neudržel emoce! Dva dny v slzách!

Král Charles III. neskrývá emoce 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. září 2022 21:39

Britská monarchie má ode dneška oficiálně nového panovníka poté, co Karla III. prohlásila králem Nástupnická rada. Stalo se tak během slavnostního ceremoniálu v londýnském Svatojakubském paláci. Po události ale nový král neudržel emoce a fotografové ho zachytili v slzách, podobně jako včera.

"Při plnění těžkého úkolu, který mi byl uložen a kterému nyní věnuji zbytek svého svého života, prosím o vedení a pomoc všemohoucího boha," řekl v osobním prohlášení v druhé části nástupnického ceremoniálu Karel II. Zavázal se také, že bude následovat "inspirativního příkladu" své matky a pronesl formální přísahu o zachování Skotské církve.

Karel III. také schválil nařízení, podle kterého bude pohřeb královny Alžběty II. státním svátkem. Datum pohřbu dosud nebylo oznámeno, britská média nejčastěji píší o 19. září.

Oficiální prohlášení o smrti královny Alžběty II. a o nástupu Karla III. na britský trůn přečetl pověřený představitel poprvé veřejně z balkónu Svatojakubského paláce. Po oznámení napříč Británií zazněly salvy z děl. Prohlášení o nástupu nového vladaře se bude následně číst i v budově londýnské Královské burzy a na dalších místech země, včetně metropolí Skotska, Severního Irska a Walesu.

Po prohlášení Karla III. za nového krále plným sálem zaznělo oslavné "Bože, ochraňuj krále". Celá atmosféra včetně úmrtí jeho matky ale na nového krále dolehly a fotografům se ho podařilo zachytit, jak pláče. Upozornil na to server Hollywood Life.

Emoce a smutek ale král neskrýval ani včera. Podle portálu Daily Mail se na něm projevila ztráta jeho matky a popustil průchod svým emocím. I na veřejnosti pak byly na jeho obličeji patrné stopy po slzách.

Témata: Král Charles III. (Karel III.)