Tajemství poslední fotky královny Alžběty: Jak na tom byla zdravotně i psychicky?

Královna Alžběta II.

Autor: stars24.cz, ČTK

9. září 2022 18:38

Poslední zveřejněné fotografie královny Alžběty II. před její smrtí vznikly v úterý, kdy na její skotské sídlo Balmoral dorazila nová premiérka Liz Trussová, a jejich autorka Jane Barlowová nyní stanici Sky News popsala, že panovnice sice působila křehce, ale měla dobrou náladu a hodně se usmívala.

O víkendu se s královnou setkal i reverend Skotské církve, podle kterého Alžběta hýřila optimismem a mluvila s ním třeba i o koních nebo o svém otci.

"Byla jsem tam samozřejmě kvůli tomu, abych vyfotografovala její setkání s novou ministerskou předsedkyní, ale podle mě je nejlepší snímek ten, kde stojí sama. A teď má samozřejmě ještě další význam," řekla Barlowová. Fotografka popsala i to, že s královnou před audiencí po britském způsobu prohodila několik slov o počasí, které bylo v úterý poměrně nevlídné a podle ní kontrastovalo s dobrou náladou, kterou panovnice zjevně měla.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený The Royal Family (@theroyalfamily)

O uplynulém víkendu byl hostem na zámku Balmoral i reverend Skotské církve Iain Greenshields, který s královnou v sobotu povečeřel a v neděli poobědval. "Její zdraví bylo křehké, to jsme věděli, ale když jsem v neděli odjížděl, byla velmi optimistická a pro mě je těžké uvěřit, že se to během pár dní tak podstatně změnilo," řekl duchovní.

Královna Alžběta II. zemřela ve čtvrtek, trůnu se ujal její nejstarší syn, který bude nyní vládnout jako Karel III.

Témata: Královna Alžběta II.