Jane Fondová rozlítostnila fanoušky: Nádor a chemoterapie!

Jane Fonda 3

Autor: stars24.cz, ČTK

3. září 2022 8:40

Americká herečka Jane Fondová na sociálních sítích oznámila, že má zhoubný nádor. Čtyřiaosmdesátiletá hvězda Hollywoodu uvedla, že zahájila chemoterapii a že léčbu snáší dobře. V posledních letech se Fondová vedle herectví věnuje také aktivismu za ochranu klimatu, uvedla agentura Reuters.

Herečka na sociální sítích uvedla, že jí lékaři objevili Non-Hodgkinův lymfom. "Je to velmi dobře léčitelný nádor. Osmdesát procent lidí přežije," uvedla Fondová. Kvůli nádoru zahájila šestiměsíční chemoterapii a léčbu doteď podle svých slov snáší dobře.

Fondová také dodala, že má štěstí, protože má zdravotnickou pojistku, která jí umožňuje přístup k nejlepším doktorům a léčbě. "Uvědomuji si, a je to bolestivé, že jsem v tomto ohledu privilegovaná," uvedla Fondová, která se angažuje v ochraně klimatu či v hnutí za rovnost práv.

Pro americkou herečku, která získala dva Oskary za nejlepší ženskou roli a řadu dalších filmových cen, se nejedná o první zdravotní potíže. V minulosti například prodělala rakovinu kůže.

Témata: Jane Fonda