Alec Baldwin lhal?! Ze zbraně musel vystřelit, i když tvrdí opak, zjistila FBI!

Alec Baldwin 2

Autor: ČTK

14. srpna 2022 15:42

Americký herec Alec Baldwin v prosincovém rozhovoru pro televizi ABC, řekl, že nezmáčkl spoušť na zbrani, kterou držel při natáčení filmu Rust. Střela z této zbraně usmrtila kameramanku Halynu Hutchinsovou. FBI ale zjistila, že musel stisknout spoušť!

"Nezmáčkl jsem spoušť," řekl Baldwin. "Nikdy bych nenamířil zbraň proti někomu a nezmáčknul spoušť. Nikdy," řekl herec, který hrál ve snímku hlavní roli a byl také jeho producentem, v prvním rozhovoru od 21. října, kdy se neštěstí při natáčení westernu v Novém Mexiku stalo.

Baldwin 21. října při natáčení westernu Rust v Novém Mexiku vystřelil ze zbraně, v níž byl ostrý náboj. Předtím mu však bylo sděleno, že zbraň není nebezpečná. Dvaačtyřicetiletá kameramanka Hutchinsová přišla o život a 48letý režisér Joel Souza utrpěl zranění ramene.

Baldwin také prohlásil, že se necítí být zodpovědný za úmrtí kameramanky a domnívá se rovněž, že za její smrt nebude trestně stíhán. Tvrdil dokonce, že ho smlouva chrání před žalobami o odškodné.

Okolnosti incidentu stále vyšetřují úřady státu Nové Mexiko, prokuratura však zatím nikoho nestíhá. FBI ale nyní dokázala, že minimálně v jednom případě zřejmě herec lhal. Testy náhodného výstřelu podle serveru ABC prokázaly, že střelná zbraň použitá při výstřelu. Revolver Colt ráže .45 Long Colt totiž nemohl vystřelit bez stisknutí spouště.

Forenzní zpráva je součástí trestního vyšetřování střelby v místě natáčení. Úřad šerifa okresu Santa Fe, který vede vyšetřování, obdržel tuto zprávu a další dokumenty FBI týkající se střelby na začátku srpna, uvedl úřad šerifa ve čtvrtek.

Dokumenty přezkoumal Úřad policejního lékařského vyšetřovatele v Novém Mexiku, který smrt Hutchinsové klasifikoval jako nehodu, vyplývá z pitevní zprávy, kterou získala stanice ABC News.

"Příčinou smrti bylo střelné poranění hrudníku. Přezkoumání dostupných zpráv orgánů činných v trestním řízení neprokázalo, že by střelná zbraň byla na místě záměrně nabita ostrými náboji," uvedla zpráva. "Na základě všech dostupných informací, včetně absence zjevného úmyslu způsobit zranění nebo smrt, lze způsob smrti nejlépe klasifikovat jako nehodu," dodala.

Témata: Alec Baldwin