Anne Heche: Herečka, kterou zneužíval vlastní otec, zemřela. Lékaři ji přesto neodpojili od přístrojů!

Anne Heche 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. srpna 2022 12:48 | Aktualizováno: 13. srpna 2022 18:37

Americká herečka Anne Hecheová, která prodělala vážnou autonehodu, zemřela. Utrpěla mozkovou smrt, která je podle kalifornských zákonů považována za smrt z právního hlediska. Lékaři ji ale stále udržují na přístrojích kvůli možnému darování orgánů.

Třiapadesátiletá herečka ležela v nemocnici v kómatu s těžkým poraněním mozku, které utrpěla po nehodě, při níž se svým vozem před několika dny narazila do dvoupodlažní budovy v Los Angeles.

Herečka při nehodě, po níž se vznítil automobil, ve kterém jela, utrpěla těžké anoxické poranění mozku, kdy je mozek zbaven kyslíku. Očekávalo se proto, že nehodu nepřežije. Hecheová si podle prohlášení rodiny přála, aby se po smrti stala dárkyní orgánů, proto ji lékaři udržují na přístrojích.

Některá média nesprávně uvádějí, že herečka byla odpojena od přístrojů, lékaři ale stále vyhodnocují, zda je vhodnou dárkyní orgánů. Hecheová je tak sice právně mrtvá, ale je stále na přístrojích.

Rodačka z Ohia se v 80. letech v USA proslavila v seriálu Another World, za který si odnesla tři ceny Emmy. Ve filmu se začala objevovat v 90. letech, byla k vidění po boku Tommyho Lee Jonese v dobrodružné Sopce, vedle Johnnyho Deppa v mafiánském dramatu Krycí jméno Donnie Brasco, hrála s Harrisonem Fordem v romantické komedii Šest dní, sedm nocí, ale také v hororu Tajemství loňského léta.

Těžké dětství kvůli otci

Anne neměla jednoduchý život. V minulosti promluvila o své závislosti na drogách a alkoholu, kterou způsobilo zřejmě trauma z dětství, za které je zodpovědný její vlastní otec. Ten ji totiž zneužíval.

V roce 2001 přiznala, že ji znásilnil, když byla malá. Detaily si nepamatuje, zážitek ji ale poznamenal nadosmrti. "Je těžké mluvit o věcech, které se děly v mém dětství, protože je to jen vzpomínka. Kdokoliv může zpochybňovat to, co říkám a zeptat se, jak si mohu být jistá, protože jsem tehdy byla ve věku, kdy si věci přesně nepamatuji," řekla pro ABC News.

"V té době jsem si vytvořila v mé hlavě vlastní svět, do kterého jsem mohla uniknout. Dala jsem si jméno Celestia a věřila jsem, že jsem z jiné planety. Myslím, že jsem byla šílená," svěřila se.

"Když jsem dospěla, začala jsem hledat únik od reality v alkoholu a drogách. Měla jsem sex s mnoha lidmi. Dělala jsem všechno proto, abych dokázala vymazat hanbu, kterou jsem cítila," uzavřela.

Témata: Anne Heche