Anna Wintour odchází z časopisu Vogue! Kdo ji nahradí?

Fanoušci Anny Wintour 7

Autor: Lelková, stars24.cz

8. června 2018 16:10

Ve světě proslulá britská a americká Anna Wintour (68) opouští po třiceti letech místo šéfredaktorky, které by chtěla snad každá žena, módního časopisu Vogue! Fenomén této mocné ženy však nekončí, její stopa patří k trvalým. Stala se dokonce předlohou pro známý film Ďábel nosí Pradu.

O této novince nás informovala dne 2.dubna strana šest v tomtéž známém časopise Vogue. Šéfredaktorka odstoupí ze svého místa po uzavření časopisu v září 2018. Šušká se, že má být nahrazena britským editorem Vogue Edwardem Enninfulou.

S veškerou úctou k Enninfulovi nebude Wintour nikdy nahrazena. Síla, kterou shromáždila za ty roky, jak kulturní, finanční i politická není pro každého vedoucího redaktora tištěné publikace. Když Anna převzala v roce 1988 místo vedoucího redaktora, byl časopis hlavně pro milovníky módy, aby si prohlédli své oblíbené designerské kolekce. Po čase „vlády“ Wintour se v časopisu našla nejen móda, ale i politika a přehled o dění ve světě módy.

Nejen, že časopis vzkvétal po obsahové stránce, ale do podvědomí se začali dostávat i módní značky díky reklamám. Právě tím je tento tisk známý, jelikož je často tlustší jak slovník. V roce 2007 se Vogue v záři podařilo vydat 727 reklamních stránek, což je rekord, který se ještě nepodařilo překonat. Informoval server Quartzy.com. Avšak pro čtenáře to není vždycky zrovna to příjemné.

Témata: Fanoušci Anny Wintour Anna Wintour Vogue