Velkolepý pohřeb Ivany Trumpové (†73): Dorazil nakonec i Donald Trump!

Syn Eric a dcera Ivanka ve smutečním kvůli pohřbu maminky Ivany Trumpové. (20.7.2022)

Autor: stars24.cz, ČTK

20. července 2022 21:21

V New Yorku se dnes konal pohřeb Ivany Trumpové, československé rodačky a první manželky bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten jí přišel uctít památku i se svou nynější chotí Melanií. Trump se připojil ke třem dětem, které s Ivanou má - Donaldu juniorovi, Erikovi a dceři Ivance s manželem.

“Je to velmi smutný den, ale zároveň také oslava úžasného a krásného života," napsal bývalý prezident před obřadem na sociální sítě. "Nebude to snadné!!!" citovala ho agentura AP.

Ivana Trumpová se narodila v tehdejším Československu jako Ivana Zelníčková. Posledního rozloučení se proto zúčastnil velvyslanec České republiky v USA Hynek Kmoníček a také generální konzul v New Yorku Arnošt Kareš.

Pohřeb Ivany Trumpové, která zemřela minulý čtvrtek v New Yorku ve věku 73 let, začal ve 13:30 místního času (19:30 SELČ) v katolickém kostele sv. Vincenta Ferrera na newyorském Manhattanu. Právě tam zamířila zlatá rakev následovaná rodinou a dalšími smutečními hosty.

"Všichni si Ivanu chceme pamatovat jako živoucí, společenskou osobu, jakou byla," řekl před obřadem její dlouholetý přítel, americký publicista a fejetonista Robert Couri Hay.

Ivana se s Donaldem Trumpem seznámila v 70. letech, v roce 1977 se vzali a jejich manželství trvalo do roku 1992. Médii značně přetřásaný rozvod byl nepěkný, ale v posledních letech mezi nimi byl přátelský vztah. Ivana Donalda Trumpa nadšeně podporovala v roce 2016 během jeho prezidentské kampaně.

Témata: Ivana Trumpová Donald Trump USA