Harrison Ford: Jeho koníček ho zavedl na pokraj katastrofy!

Harrison Ford 3

Autor: ČTK

16. července 2022 13:38

Během své úspěšné kariéry byl americký herec Harrison Ford vesmírným pilotem Han Solem ze ságy Star Wars, v reálném životě ale narazil hned na několik nebezpečných situací. Při jedné málem došlo ke katastrofě.

Dobrodružným zážitkům se Harrison Ford v civilním životě nevyhýbá. Kromě poměrně obvyklé jízdy na motorce je jeho vážní také létání.

Měl možnost letět snad se vším, počínaje F-16 a konče velkým ruským dvojplošníkem. Jednou z výhod slávy podle něj je, že se vám občas naskytnou takové příležitosti.

Herce ale jeho koníček občas přivedl do problémů. V roce 2015 si například vyšel z nouzového přistání na golfovém hřišti pořádně pomlácený, o dva roky později pak omylem přistál se na vzletové dráze a jen těsně minul letadlo přepravující stovku pasažérů.

Ford má na kontě dlouhou řadu rolí akčních hrdinů, od bývalého agenta CIA až po chirurga, který pátrá po skutečném vrahovi své manželky. Ford, který se narodil 13. července 1942, přitom v Hollywoodu začínal jako tesař a truhlář, jeho soud změnila zakázka pro George Lucase.

Témata: Harrison Ford