Carlos Santana zkolaboval během koncertu na pódiu!

Carlos Santana

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. července 2022 21:42

Americko-mexický rockový zpěvák a kytarista Carlos Santana zkolaboval na pódiu během úterního večerního koncertu poblíž Detroitu na severu USA. Management 74letého hudebníka dnes na facebooku uvedl, že ke zdravotní indispozici přispěla velká vedra a nedostatek tekutin.

Kytarová legenda byla převezena na pozorování na pohotovostní službu nedaleké nemocnice. Už je už v pořádku, ale koncert plánovaný na dnešek v pensylvánském Burgettstownu musel být odložen. Santana je v současnosti na turné Miraculous Supernatural.

Santana se zhroutil během koncertu v amfiteátru Pine Knob Music Theatre v obci Clarkston. Na sociálních sítích se objevily záběry, jak je ošetřován na pódiu. O několik hodin později už kytarista děkoval svým fanouškům za modlitby. On i jeho žena Cindy jsou prý v pořádku. "Zapomněl jsem se najíst a pít vodu, proto jsem byl dehydrovaný a omdlel jsem," napsal hudebník.

Grammy Award winner and veteran guitarist Carlos Santana passed out on stage at a concert in Clarkston, Michigan, after he was overcome by heat exhaustion and dehydration https://t.co/ZhpRVBT6F7 pic.twitter.com/EwEbpacW5n

— Reuters (@Reuters) July 6, 2022

Carlos Santana se narodil v roce 1947 v Mexiku a hvězdou se stal po vystoupení se svou kapelou na legendárním festivalu Woodstock v roce 1969. Několikanásobný držitel cen Grammy je považovaný za vynálezce latin rocku. Mezi jeho největší klasické hity patří Black Magic Woman, Samba Pa Ti nebo Oye Como Va. Zatím poslední své album Blessings And Miracles vydala skupina Santana loni.

Témata: Carlos Santana