Johnny Depp přijede do Česka! Kdy a kde vystoupí?

Johnny Depp 4

Autor: ČTK, stars24.cz

24. června 2022 20:26

V pražském Foru Karlín vystoupí 11. července jeden z nejuznávanějších kytaristů Jeff Beck spolu s americkým hercem a muzikantem Johnnym Deppem.

 V roce 2020 spolu oba umělci nahráli skladbu Isolation, v červenci vydávají společné album. Na konci května si Depp během čekání na verdikt poroty ve sledovaném soudním sporu s exmanželkou Amber Heardovou zahrál s Beckem na několika koncertech v Anglii včetně slavné Royal Albert Hall v Londýně.

Britský bluesový a rockový kytarista Jeff Beck je osminásobným držitelem Grammy a členem rokenrolové síně slávy. Časopis Rolling Stone ho zařadil mezi stovku nejlepších kytaristů všech dob. Na hudební scéně působí pět dekád, v Česku naposledy vystoupil před osmi lety. Depp ho bude doprovázet během jeho celého evropského turné. Předprodej na pražský koncert začne 13. června.

Beck za svou dlouhou kariéru vydal alba, jež žánrově sahají od blues, rocku a heavy metalu přes jazz fusion až po směs rocku s elektronikou. Na scénu vstoupil v roce 1965 jako člen legendární skupiny Yardbirds. Jejími dalšími členy byli Eric Clapton a Jimmy Page. V roce 1967 založil Beck s Ronem Woodem a Rodem Stewartem kapelu Jeff Beck Group, která se ale po dvou úspěšných albech rozpadla.

Témata: Johnny Depp