Britové jsou u vytržení: První společný portrét Williama a Kate je na světě!

Kate a William 3

Autor: stars24.cz, ČTK

23. června 2022 21:44

V Británii byl dnes veřejnosti představen první společný malovaný portrét prince Williama a jeho manželky Kate. Královský pár se na obraz přijel podívat do Cambridge do Fitzwilliamova muzea spadajícího pod tamní univerzitu.

Autorem portrétu je renomovaný britský malíř Jamie Coreth. Vévodkyně Kate má na sobě smaragdově zelené šaty a střevíčky stejné barvy, William má tmavý oblek a modrou kravatu, jednu ruku drží ležérně v kapse. Coreth řekl, že namalovat tento portrét pro něj bylo "největším privilegiem v životě", uvádí britská BBC na svých internetových stránkách. Uvedl také, že se snažil, aby obraz vyvolával "pocit rovnováhy mezi jejich soukromým a veřejným životem".

BBC uvádí, že první oficiální portrét prince Williama vytvořil v roce 2014 tehdy 36letý Dan Llywelyn Hall, který je nejmladším umělcem, jenž maloval britskou královnu Alžbětu II. Oficiální portrét Kate vznikl o rok dříve a vyvolal smíšené ohlasy. Zatímco vévodkyni z Cambridge se obraz prý líbil, někteří kritici jeho autorovi Paulu Emsleymu vyčítali, že zatímco ve skutečnosti z Kate vyzařuje radost ze života, obraz působí mrtvě.

Témata: Princ William Kate Middleton královská rodina (gbr)