Princ William přiznal: V dětství byl s Dianou v domově pro bezdomovce!

Princ William 3

Autor: ČTK, stars24.cz

21. června 2022 20:27

Britský princ William se po vzoru své matky, zesnulé princezny Diany, hodlá věnovat tématu bezdomovectví. Uvedl to pro časopis, který prodávají lidé bez domova.

William, který je v následnictví na britský trůn druhý v pořadí, byl začátkem tohoto měsíce spatřen, jak stojí na Westminsterské ulici v centru Londýna jako prodavač časopisu Big Issue, který pro lidi bez domova představuje způsob výdělku.

"I když se mohu zdát jako jeden z nejméně pravděpodobných obhájců této věci, vždy jsem věřil, že využití mého postavení může pomoci vyprávět příběhy a upoutat pozornost a činy k lidem v nesnázích," napsal William. "Zavazuji se, že budu i nadále dělat, co budu moci, abych na tento řešitelný problém upozorňoval nejen dnes, ale i v následujících měsících a letech," dodal.

"Bylo mi 11 let, když jsem poprvé navštívil domov pro bezdomovce se svou matkou, která byla svým nenapodobitelným stylem odhodlaná upozornit na přehlížený a špatně pochopený problém," napsal dále William ve svém příspěvku v časopise, na jehož titulní straně je umístěna i jeho fotografie.

Princezna Diana, která zemřela při autonehodě v Paříži v roce 1997, propagovala desítky charitativních organizací či pro ně přímo pracovala. Mimo jiné zvyšovala povědomí o bezdomovectví, nemoci AIDS, lepře či nášlapných minách, připomněla agentura Reuters.

Témata: Princ William