Víte, která bondgirl je ze všech tou nejslavnější? Tohle jméno byste rozhodně nečekali!

Královna Alžběta II. 6

Autor: ČTK, stars24.cz

7. června 2022 15:37

Věděli jste, že britská královna je nejpamátnější bondgirl? Alžběta II. je totiž jedinou panovnicí, která skoro skočila padákem s Jamesem Bondem, a to v krátkém videu k zahájení olympijských her v Londýně v roce 2012.

 V tomto videu Craig jako agent James Bond vejde do královniny pracovny, královna pronese "Dobrý večer, pane Bonde" a nechá se doprovodit k vrtulníku, který ji za Bondova doprovodu dopraví na olympijský stadion ve Stratfordu.

Když krátký film při zahajování olympijských her skončil, objevil se nad stadionem skutečně vrtulník, ze kterého vyskočili dva kaskadéři oblečení jako královna a Bond. Když se snesli na zem, skutečná královna vešla za bouřlivého potlesku na stadion, ovšem za doprovodu manžela.

Podle tehdejšího ředitele oddělení dramatických pořadů BBC Nicholase Browna, panovnice podala při natáčení bezchybný výkon. "Zvládla to při prvním záběru ... Je to profesionálka," řekl Brown.

V dubnu následujícího roku obdržela Alžběta II. čestnou cenu Britské akademie filmové a televizní tvorby (BAFTA) za svou podporu filmovému průmyslu, ale také za překvapivé ztvárnění "nejpamátnější bondgirl" na olympijských hrách v Londýně.

Témata: Královna Alžběta II. James Bond