Tom Cruise dál válcuje kina: Top Gun je v návštěvnosti opravdu TOP!

Tom Cruise ve filmu Top Gun: Maverick. 2

Autor: ČTK

6. června 2022 21:41

První tři místa v čele víkendové návštěvnosti tuzemských kin se od minulého týdne nezměnila. Nejnavštěvovanější opět byl americký akčně-dramatický film Top Gun: Maverick s Tomem Cruisem, následovala česká komedie s herci ostravského Divadla Mír Tři Tygři ve filmu: Jackpot a americký snímek komiksového studia Marvel Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Vyplývá to z údajů na webu Unie filmových distributorů (UFD).

Pokračování filmu Top Gun z roku 1986 o víkendu zaznamenalo přes 65.000 diváků a tržby 12,2 milionu korun. Za dva týdny po premiéře tak film vidělo v českých kinech téměř 202.000 lidí, kteří za vstupenky utratili přes 37 milionů korun. Dva týdny se v kinech promítá i akční komedie s herci Divadla Mír, kterou za tu dobu vidělo přes 83.000 diváků, z toho 21.000 o uplynulém víkendu. Dosavadní tržby za vstupenky dosáhly 3,5 milionu Kč. Film režiséra Sama Raimiho s názvem Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství za pět týdnů od premiéry přilákal více než 346.000 lidí a vydělal přes 60 milionů korun.

Na čtvrtém místě skončila novinka, česká komedie Pánský klub debutujícího režiséra a scenáristy Matěje Balcara s téměř 8000 víkendovými návštěvníky a tržbami 1,3 milionu korun. Pětici nejnavštěvovanějších filmů uzavírá další český snímek, a to komedie Vyšehrad: Fylm. Za osm týdnů v kinech film, který navazuje na internetový seriál z roku 2016 s Jakubem Štáfkem v roli problematického fotbalisty Laviho, vidělo přes půl milionu diváků a na vstupenkách utržil 98 milionů korun.

Z dalších českých snímků se v první desítce umístila na šestém místě koprodukční pohádka Zakletá jeskyně a osmá skončila komedie režiséra Rudolfa Havlíka Po čem muži touží 2.

Ve čtvrtek do kin dorazí americký sci-fi film Jurský svět: Nadvláda, který má být podle režiséra Colina Trevorrowa oslavou šestidílné série, která začala Jurským parkem v roce 1993. Premiéru bude mít i německo-rakouský animovaný rodinný dobrodružný film Náměsíčníci.

Témata: Top Gun: Maverick Tom Cruise Kina