Harry a Meghan ostrouhali. Byli vyloučeni z přehlídky!

Meghan Markle 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. června 2022 19:44

Princ Harry, jeho manželka Meghan a princ Andrew nevystoupili na balkoně Buckinghamského paláce při zahájení oslav 70. výročí nastoupení královny Alžběty II. na trůn.

Z vystoupení byli letos vyloučeni princ Harry a jeho žena Meghan, kteří se před dvěma lety rozhodli opustit královské povinnosti a teď žijí i se svými dvěma dětmi, dvouletým Archiem a jedenáctiměsíční Lilibet, v Santa Barbaře v Kalifornii. Pár se ale zúčastní ostatních oslav královnina platinového jubilea, oznámil dnes jejich mluvčí.

Na balkoně nevystoupil ani druhý nejstarší syn královny, princ Andrew, a to kvůli skandálu kolem zneužívání nezletilých dívek z okruhu zesnulého amerického multimilionáře Jeffreyho Epsteina.

Andrew se v polovině února dohodl na mimosoudním vyrovnání, podle médií patrně ve výši milionů dolarů, s Virginií Giuffreovou. Ta tvrdila, že princ ji několikrát sexuálně zneužil, když jí bylo 17 let. Andrew obvinění odmítá, královna mu ale už dříve odebrala vojenské hodnosti a zbavila ho oficiálních povinností.

Oslavy 70. výročí nastoupení královny Alžběty II. na trůn se budou konat od 2. do 5. června. Dle očekávání se na balkoně Buckinghamského paláce objevilo celkem 18 členů královské rodiny, včetně nástupníka trůnu prince Charlese a jeho manželky Camilly, jeho syna Williama, jeho manželky Kate a jejich tří dětí.

Princ Harry s vévodkyní Meghan ale o přehlídku úplně nepřišli. Sledovali ji z kanceláře generálmajora.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Královna Alžběta II.