Temné tajemství Severuse Snapea? Tyhle dopisy odhalily pikantní detaily!

Alan Rickman 2

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

31. května 2018 14:55

Přestože britský herec Alan Rickman ztvárnil řadu rolí v divadlech, rozhlase i televizi, do paměti diváků se zapsal především jako nenáviděný i milovaná profesor Severus Snape ze série o čaroději Harrym Potterovi. Jeho korespondence teď ale odhalila pikantní detaily, které mohou změnit to, jak se na něj fanoušci ságy budou dívat!

Rickman zemřel v lednu 2016, když prohrál svůj boj s rakovinou. Více než dra roky poté se do dražby dostává jeho korespondence. Nejde přitom pouze o dopisy, ale i poznámky k filmům či deníky. Právě tyto dokumenty odhalily velké tajemství, které se týká Severuse Snapea!

Ukázalo se totiž, že Rickman nebyl se svou životní rolí vůbec spokojen! Z dopisů vyplývá, že byl herec kvůli Snapeovi doslova frustrovaný. Producent David Heyman mu v jednom z dopisů děkuje za jeho práci na druhém filmu nazvaném Harry Potter a tajemná komnata.

„Děkuji za to, že díky vám je HP2 úspěšný," píše se v listu. „Já vím, občas jste frustrovaný, ale prosím vězte, že jste nedílnou součástí filmů. A jste skvělý,“ ujišťoval Rickmana producent.

Rickman pak v roce 2009 při natáčení šestého dílu s podtitulem Princ dvojí krve napsal poznámku s názvem „Uvnitř Snapeovy hlavy", ve které hovoří o frustraci nad tím, jak se režisér David Yates pojal příběh jeho postavy. „Jako by se rozhodl, že další rozvoj není do budoucna nutný. Minimálně ne z hlediska mladého publika.“

Rickmanova korespondence ale obsahuje i dopis od autorky Harryho Pottera J. K. Rowlingové, která děkuje herci za to, že „spravedlivě zahrál její nejkomplexnější postavu".

Celá Rickmanova korespondence byla oceněna na 950 000 liber, tedy asi 28 milionů korun. Sbírka obsahuje dopisy od prince Charlese, někdejšího amerického prezidenta Billa Clintona či bývalého britského premiéra Tonyho Blaira. Její součástí jsou také Rickmanovy kopie scénářů k filmům Smrtonosná past z roku 1988, ve kterém si hrál padoucha Hanse Grubera, uvedl server The Independent. 

Témata: Alan Rickman Film Harry Potter J.K. (spisovatelka) Rowling Harry Potter