Jak to tedy je s jejím zdravím? Královna Alžběta II. se opět ukázala na veřejnosti!

Královna Alžběta II. 4

Autor: ČTK

25. května 2022 21:48

Britská královna Alžběta II. navštívila známou květinovou výstavu v londýnské čtvrti Chelsea. To, že se 96letá panovnice v poslední době už poněkolikáté objevila na veřejnosti, pomáhá rozptýlit obavy veřejnosti o její zdraví před národními oslavami 70. výročí Alžbětina nástupu na trůn.

Královna se nechala povozit po dějišti každoroční květinové show pořádané na západě Londýna Královskou zahradnickou společností ve speciálním vozítku, takže se mezi jednotlivými atrakcemi nemusela pohybovat pěšky.

Už počátkem června bude Británie po čtyři dny slavit královnino platinové jubileum. Buckinghamský palác už dříve oznámil, že královna chce navštívit několik souvisejících akcí. Minulý týden se překvapivě objevila na slavnostním otevření nové stanice londýnské dráhy Paddington Station na právě dokončené nové lince pojmenované na její počest Elizabeth line. Předminulý týden ji přilákala přehlídka koní a jezdecké představení nedaleko jejího windsorského hradu, na němž v posledních letech tráví většinu času.

Ještě tento měsíc královna kvůli problémům s pohybem vynechala tradiční čtení vládního programu v parlamentu, kde ji zastoupil její syn, korunní princ Charles. Až donedávna se panovnice několik měsíců objevovala na veřejnosti zřídka. Utlumení jejich aktivit následovalo po noci strávené v nemocnici loni v říjnu, a to s dosud nespecifikovanou nemocí.

Témata: Královna Alžběta II.