Johnny Depp a Amber Heard: Jak pokračuje jejich soud?

Johnny Depp u soudu 4

Autor: ČTK

25. května 2022 19:45

Právníci americké herečky Amber Heardové skončili s výslechem svědků ve sporu s jejím bývalým manželem Johnnym Deppem, v němž se oba vzájemně obviňují z pomluvy a násilností. Deppovi obhájci nyní vyslýchají poslední svědky, mezi nimiž bude podle informací médií mimo jiné modelka a Deppova bývalá přítelkyně Kate Mossová. Závěrečné řeči obou stran sporu jsou plánované na pátek, poté začne porota rokovat o verdiktu.

Deppovi právníci po předvolání posledního svědka protistrany ihned požádali o zamítnutí žaloby Heardové, soudkyně Penney Azcarateová jim ale nevyhověla a řekla, že by měl soudní proces dojít až k řádnému konci.

Depp tvrdí, že Heardová poškodila jeho pověst a kariéru úvodníkem v listu The Washington Post z roku 2018, v němž se označila za oběť domácího násilí, ačkoliv Deppa přímo nejmenovala. Herec tvrdí, že kvůli sloupku přišel o dobře placené role a že na Heardovou nikdy nevztáhl ruku. Jeho exmanželka záhy podala protižalobu s tvrzením, že Depp poškodil její pověst a fyzicky ji napadal.

Soudní líčení se koná již několik týdnů, během nichž vyšla najevo řada podrobností o zjevně bouřlivém vztahu obou herců. Depp například tvrdí, že se Heardová po jedná z hádek vykálela na jeho stranu manželské postele. Herec zase údajně v opilosti psal žárlivé vzkazy na stěny jejich hotelu v Austrálii směsí vlastní krve a barvy a ve zprávách svým přátelům psal, že si přeje smrt své tehdejší manželky a chce souložit s její mrtvolou, aby se ujistil, že skutečně zemřela.

Depp s Heardovou začali svůj vztah v roce 2011 a v roce 2015 se vzali. Rozvedli se v roce 2017.

Témata: Johnny Depp Amber Heard