Vévodkyně Meghan má utrum! Netflix jí zrušil seriál!

Meghan Markle 6

Autor: ČTK

2. května 2022 21:31

Americká internetová televize Netflix zrušila chystaný kreslený seriál Pearl (Perla), který měla produkovat manželka britského prince Harryho Meghan Markleová. Firma je po prudkém poklesu předplatitelů nucena šetřit a zastavuje i další projekty.

Netflix v letošním prvním čtvrtletí ztratil 200.000 předplatitelů, odhadoval přitom, že mu jich 2,5 milionu přibude. Varoval také, že se jeho služby chystají opustit další miliony předplatitelů. To smazalo více než 50 miliard dolarů (1,2 bilionu Kč) z tržní hodnoty společnosti - tržní kapitalizace aktuálně činí 84,57 miliardy dolarů.

Společnost Archewell Productions, kterou Markleová založila se svým mužem, loni oznámila, že Meghan bude výkonnou producentkou seriálu Pearl. Seriál měl vyprávět o dobrodružstvích 12leté dívky, která se inspiruje vlivnými ženami z historie.

Netflix nicméně potvrdil, že bude s Archewell Productions pokračovat ve spolupráci na řadě jiných projektů. Bude mezi nimi i dokumentární seriál o sportovcích, kteří soutěží v klání Invictus Games pro zraněné veterány, což je akce, kterou založil princ Harry.

Témata: Netflix Meghan Markle