Johnny Depp je "dřímající monstrum"? Hvězda se opět soudí s ex Heardovou!

Johnny Depp

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. dubna 2022 19:10

Opravdu neslavně skončilo manželství Johnnyho Deppa a Amber Heardové, oba si totiž nemohou přijít na jméno ani po letech a honí jeden druhého po soudech. O čem je jejich nynější pře?

U soudu v americkém státě Virginie minulý týden začala další kapitola soudních tahanic spojených s turbulentním manželstvím herce Johnnyho Deppa a Amber Heardové, která exmanžela obviňuje z domácího násilí. Proces se týká čtyři roky starého komentáře, v němž se Heardová označila za oběť domácího násilí.

Už první den líčení přinesl různá nařčení ohledně soukromého života dvou hollywoodských hvězd, přičemž zástupci Heardové slibovali další. "Uvidíte, kdo je skutečný Johnny Depp, za slávou, za pirátskými kostýmy," řekl právník Benjamin Rottenborn, který hovořil o "monstru" dřímajícím v Deppovi.

Proces v okrese Fairfax západně od Washingtonu začal asi šest let poté, co se Depp a Heardová rozvedli, načež následovaly několikaměsíční dohady o podmínkách rozvodu. Depp pak v Anglii prohrál spor s bulvárním listem The Sun, který zažaloval za pomluvu za to, že jej nazval manželským násilníkem. Podle soudce byla obvinění na Deppovu adresu "ve své podstatě pravdivá", neboť se prokázalo, že většina útoků se skutečně odehrála.

V USA se Depp soudí kvůli komentáři Heardové publikovaném v roce 2018 deníkem The Washington Post, v němž se texaská herečka označuje za "veřejně známou tvář domácího násilí". Podle Deppova právního týmu bylo jasné, co tím Heardová říká, ačkoli svého exmanžela v textu nejmenovala. Právník Benjamin Chew řekl, že herečka se rozhodla "lhát o svém manželovi pro svůj osobní zisk" a "navždy" tím změnila Deppovu reputaci a jeho život.

Herec, kterého proslavily excentrické postavy ve filmech jako Střihoruký Edward, Piráti z Karibiku nebo Karlík a továrna na čokoládu, se u soudu domáhá kompenzace ve výši 50 milionů dolarů (přes 1,1 miliardy Kč). Heardová reagovala vlastní stížností a žádá dvojnásobnou sumu.

Témata: Johnny Depp Amber Heard soudy