Světová jednička Ashleigh Bartyová v 25 letech ukončila kariéru! Co teď bude dělat?

Ashleigh Bartyová

Autor: ČTK

19. dubna 2022 20:43

Bývalá světová jednička Ashleigh Bartyová se po svém nečekaném konci tenisové kariéry bude věnovat i golfu. Pětadvacetiletá Australanka se upsala organizátorům série exhibičních turnajů, na nichž bude startovat ještě dalších 23 celebrit ze světa sportu.

Bartyová bude členkou výběru zbytku světa, jehož kapitánem bude Jihoafričan Ernie Els. Jeho soupeřem bude tým USA vedený dalším vítězem golfových majorů Fredem Couplesem.

První turnaj takzvané Icons Series se bude hrát v červnu na hřišti Liberty National v New Jersey, další akce budou v Evropě, Asii a Austrálii. Vedle trojnásobné grandslamové šampionky Bartyové se na turnajích představí například zástupci fotbalu Pep Guardiola a Harry Kane, bývalý plavec Michael Phelps, boxeři Canelo Álvarez a Oscar De La Hoya či někdejší hráč amerického fotbalu Ben Roethlisberger.

Bartyová ukončila překvapivě tenisovou kariéru v březnu, dva měsíce po triumfu na Australian Open. V minulosti hrála profesionální kriket a golfu se doma v Queenslandu věnuje i vzhledem k tomu, že je zasnoubena s golfovým profesionálem.

Témata: Ashleigh Bartyová