Královna chyběla na velikonoční mši! Nedorazil ani Charles, kdo reprezentoval rodinu?

Rodinné foto čtyř generací královského rodu...

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

17. dubna 2022 21:45

Tradiční velikonoční bohoslužba britské královské rodiny v kapli svatého Jiří na hradě Windsor se letos konala bez nejvýznamnějších představitelů rodiny, královny Alžběty II. a jejího syna, prince Charlese. Kdo tedy reprezentoval monarchii?

Poprvé se bohoslužby zúčastnily dvě nejstarší děti prince Williama a vévodkyně Kate, osmiletý George a šestiletá Charlotte, uvedla agentura DPA.

Princ George byl stejně jako jeho otec oblečen do tmavě modrého obleku. Šaty princezny Charlotty zase ladily se světle modrým oblečením její matky.

Královna se v poslední době stále častěji vyhýbá veřejným aktivitám kvůli zdravotním problémům. Královna, které bude příští týden 96 let, omezila své veřejné povinnosti od října, kdy strávila noc v nemocnici, a po únorovém prodělání nemoci covid-19.

Minulý měsíc se zúčastnila zádušní mše za svého zesnulého manžela prince Philipa a nadále se setkává s diplomaty a politiky. Ve čtvrtek ji navštívil její vnuk Harry s manželkou Meghan. Bylo to poprvé od roku 2020, kdy pár společně navštívil Británii.

Témata: Královna Alžběta II. Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)