Harry a Meghan: Poprvé od odchodu z královské rodiny v Evropě! Dorazil s nimi i štáb Netflixu!

Meghan Markle a princ Harry 5

Autor: ČTK

16. dubna 2022 18:02

Princ Harry a jeho manželka Meghan se poprvé od svého rozchodu s britskou královskou rodinou ukázali společně na veřejnosti v Evropě. V pátek večer se v Nizozemsku zúčastnili recepce pro přátele a rodiny účastníků her invalidních válečných veteránů Invictus Game a dnes pak oficiálního zahájení her.

Invictus Game jsou pro Harryho srdeční záležitostí, protože je založil, a jsou pro něj velmi důležité i po rozchodu s královskou rodinou. V minulých dvou letech se ale nekonaly kvůli pandemii nemoci covid-19. Nyní budou váleční veteráni z celého světa soutěžit v různých disciplínách až do 22. dubna.

"Vaše činy ukazují, že nemožné je možné. Vaše příběhy inspirují lidi, aby věřili sami v sebe," řekl princ na zahajovacím ceremoniálu veteránům. Vyjádřil také podporu Ukrajině, která od února čelí ruské agresi. Doufá prý, že světové společenství ukáže, že stojí po boku Ukrajiny.

Harryho a Meghan v Haagu doprovází filmový štáb televize Netflix, který natáčí dokument. Pár podepsal s Netlixem smlouvu v hodnotě několika milionů dolarů.

Dnes odpoledne se také Harry s Meghan zúčastnili sponzorské akce, kde se oba společně s několika dětmi projeli v miniaturních autíčkách.

V pátek dorazili manželé na recepci také v doprovodu kameramanů Netflixu, oba v kalhotovém obleku, Harry v černém a Meghan v bílém. Na recepci se pozdravili také se členy ukrajinského týmu, kteří se her účastní, upozornil zpravodajský server BBC.

Manažerka ukrajinského týmu Oksana Horbachová, která pracuje v dodavatelském řetězci ukrajinských armádních sil v Kyjevě, řekla tiskové agentuře PA, že s Meghan mluvila o tom, jak je důležité být slyšet a říkat svoji pravdu a své zkušenosti a "ona to naprosto pochopila". Dodala, že princ Harry jí řekl, že naprosto podporuje Ukrajinu a ukrajinský lid v jeho boji.

Před příjezdem do Nizozemska se Harry a Meghan zastavili v Británii a poprvé od rozchodu s královskou rodinou se společně setkali s královnou Alžbětou II. Oba také navštívili Harryho otce, prince Charlese.

Témata: Princ Harry Meghan Markle