Poznáte tuhle slavnou holčičku? V pondělí oslaví půl století

Kylie Minogue 7

Autor: Jan Novák, stars24.cz

26. května 2018 0:23

Australská zpěvačka a herečka Kylie Minogue v pondělí oslaví už 50. narozeniny. Prohlédněte si, jak šel s touto okouzlující ženou čas.

Pár dní před svými čtyřicetinami vystoupila před deseti lety, 12. května 2008, australská zpěvačka Kylie Minogue poprvé před českým publikem. Ve vyprodané O2 areně okouzlila publikum v atraktivních kostýmech od slavného francouzského návrháře Jeana Paula Gaultiera. Na programu koncertu nechyběly vedle písniček z jejího tehdy nejnovějšího alba ani starší osvědčené hity.

"Dobrý večer, Praho," pozdravila na úvod česky své fanoušky Minogue, která jako první zazpívala písničku Speakerphone z nového alba X.

Zpěvačka se na pódiu objevila v dlouhých fialových šatech uvnitř zlatého kruhu protkaného zelenou pavučinou a diváci šíleli. Jejich nadšení provázelo i taneční hit Can't Get You Out Of My Head, při němž se publikum přidalo ke zpěvačce. "Bavíte se?" ptala se také česky hvězda, která dál pokračovala v češtině. "Víte, že tu jsem poprvé, je to velmi daleko od Austrálie, ale je to tu překrásné," chválila Prahu. Pražský koncert Kylie Minogue byl součástí evropského turné KylieX2008, které zpěvačka odstartovala 6. května v Paříži.

Drobná, jen 152 centimetrů vysoká Australanka, do showbyznysu naskočila už jako osmnáctiletá v nekonečném televizním seriálu Sousedé. Zpěvačku proslavila komerčně velmi úspěšná alba, která ale příliš nezaujala kritiky. Lepšího uměleckého ocenění se Minogue dočkala při návratu na hudební scénu po úspěšném boji s rakovinou prsu na konci 90. let s albem Light Years. Držitelka Řádu britského impéria za svůj přínos k hudbě se do Prahy vrátila ještě dvakrát. V březnu 2011 představila desku nazvanou Aphrodite, v říjnu 2014 pak na zatím posledním koncertu před českým publikem předvedla show k albu Kiss Me Once.

Témata: Kylie Minogue