Miro Žbirka (†69): Češi na něj nezapomněli. Na Andělech mu vzdají poctu!

Miro Žbirka (foto: Lukáš Běhounek) 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. března 2022 18:49

Role moderátora cen České hudební akademie Anděl (ČHA) se letos ujme Martin Mikyska známý z internetového pořadu Mikýřova úžasná pouť internetem. Na předávání cen 27. dubna v pražském Veletržním paláci v přímém přenosu České televize živě vystoupí Ewa Farna, Mirai nebo David Koller. Speciální vzpomínkové vystoupení bude věnováno Miroslavu Žbirkovi.

Slavnostní ceremoniál 31. ročníku Andělů bude patřit především nominovaným. Vystoupí Farna, jež získala díky albu Umami čtyři nominace. Zahrají také Mirai, kteří se mohou stát skupinou roku, David Koller nominovaný za skladbu Pouta, rapper Smack nebo na objev roku aspirující zpěvačka Annabelle a producent fiedlerski.

Nebude chybět ani Kateřina Marie Tichá s kapelou Bandjeez, která po úmrtí Davida Stypky dokončila jeho třikrát nominované album Dýchej. Vystupující doplní Ben Cristovao, STEIN27 a další.

Moderátor večera, bavič a influencer Martin Mikyska je známý především z internetového pořadu Mikýřova úžasná pouť internetem. Loni za svá videa, ve kterých si dělá legraci nejen z dění na sociálních sítích, získal ocenění Křišťálová lupa a časopis Forbes ho zařadil do žebříčku 30 pod 30.

Témata: Miro Žbirka Ceny Anděl