Facka na Oscarech: Takhle ji Will Smith vysvětloval v děkovné řeči!

Předávání Oscarů se ani letos neobešlo bez trapasu, o který se postarali moderátor Chris Rock nejapným vtipem a herec Will Smith nepřiměřenou reakcí na něj. 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. března 2022 16:20

Hollywood předal Oscary, ale mnohem více než jména vítězů se řeší incident mezi jedním z nich a moderátorem večera. Komik Chris Rock urazil manželku Willa Smithe, který mu následně na pódiu vlepil facku. Omluvil se nakonec oceněný herec?

Smith totiž dostal prostor se vyjádřit poté, co jej akademici zvolili za nejlepšího herce v hlavní roli. V řeči zmínil, že Richard Williams, otec slavných amerických tenistek, kterého si zahrál, byl velkým obráncem své rodiny. 

"Chtějí po mě, abych miloval lidi a chránil je. Vím, že v naší branži musíte umět přijmout urážky, musíte přijmout, že o vás lidé říkají kraviny, že vás nerespektují. A musíte se usmívat a dělat, že je všechno v pořádku," poznamenal i s ohledem na incident s Rockem.

Hvězdný herec se následně omluvil akademii i dalším nominovaným. "Tohle je krásný moment a já nebrečím kvůli tomu, že jsem vyhrál. Není to o triumfu. Vypadám jako bláznivý otec, stejně jak to říkali o Richardu Williamsovi. Láska vás donutí dělat šílené věci," konstatoval.

Smith na závěr vyjádřil naději, že mu facka moderátorovi bude odpuštěna. "Doufám, že mě akademie zase pozve. Díky," uzavřel svůj proslov. 

Témata: Will Smith