Vévodkyně Kate: Víte, proč se jí říká Waity Katie?

Vévodkyně Kate 3

Autor: ČTK, stars24.cz

26. března 2022 10:19

Catherine Elizabeth Middletonová známá jako Kate se narodila v Readingu západně od Londýna jako nejstarší ze tří dětí. Podívejte se na pár zajímavostí, které jste o ní možná nevěděli.

Kate je vášnivá amatérská fotografka a patronka Královské fotografické společnosti. U příležitosti narozenin dětí také pravidelně zveřejňuje jejich fotografie, které sama pořídila.

Jednou z věcí, se kterými se musela Kate vyrovnat, bylo opravdu dlouhé čekání na zásnuby - William požádal Kate o ruku na soukromé dovolené v Keni v říjnu 2010, osm let poté, co spolu začali chodit. To jí vyneslo trochu nelichotivou přezdívku Waity Katie (Kačka Čekačka).

Sňatek, který měl oživit slávu britské monarchie a zasadit ji do moderní doby, vyvolal nejen nadšení svátečních hostů metropole, ale i zájem dvou miliard lidí u obrazovek ve 180 zemích světa.

Kate se zapojila do aktivit královského paláce, věnovala se i charitě - a také se chystala na roli matky dědice trůnu. Také se podobně jako její manžel a tchán snaží podporovat ekologické aktivity.

Bojuje také za lidská práva. Vévodkyně Kate se například zúčastnila nepovolené tryzny za Sarah Everardovou, kterou zavraždil policista. Na místo navzdory zákazu dorazily stovky lidí, včetně vévodkyně. Policie proti nim zasáhla, některé ženy odvedla v poutech.

Loni přiznala, že se cítí vyčerpaná. Během karantény se z ní neeobrovolně stala nejen učitelka svých dětí, ale jak sama přiznala, tak například i kadeřnice.

Témata: Vévodkyně Kate