Arnold Schwarzenegger: Mohl být v nynější krizi prezidentem USA?!

Arnold Schwarzenegger 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. března 2022 8:40

Svět si momentálně prochází krizí kvůli válce na Ukrajině, jedním z největších hráčů je nepochybně americký prezident. Tím je aktuálně Joe Biden. Mohl teď být v jeho pozici Arnold Schwarzenegger?

Jak jsme informovali, Schwarzenegger nahrál několikaminutový vzkaz adresovaný především ruským vojákům na Ukrajině. Mnozí komentátoři ho na sociálních sítích chválí a zmiňují, že by v nynější situaci byl dobrým americkým prezidentem.

Legendární akční herec má s politikou nemalé zkušenosti, mezi lety 2003 až 2011 sloužil jako guvernér Kalifornie, jednoho z největších amerických států. Z této pozice se do Bílého domu odrazil Ronald Reagan.

Schwarzenegger podle některých zpráv o kandidatuře na amerického prezidenta opravdu uvažoval, svědčí o tom například článek serveru Page Six z října 2013. Podle zde uvedených informací se chtěl účastnit voleb v roce 2016. V USA může být člověk jednou znovuzvolen, teoreticky tedy mohl nyní absolvovat druhé volební období v úřadu.

V cestě mu však stála jedna překážka. Americká ústava totiž říká, že o funkci prezidenta může usilovat pouze osoba narozená ve Státech. Schwarzenegger je však rodákem z Rakouska. 

Témata: Arnold Schwarzenegger