Magda Vašáryová: Fialu a spol. podrobila kritice! Té cestě nerozumím, napsala

Magda Vašáryová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. března 2022 16:16

Úterní cesta evropských státníků do Kyjeva, které se zúčastnil také Petr Fiala, se dočkala mnoha pochval. Kritické názory ale také zazněly. O jeden takový se postarala Magda Vašáryová.

Magdu Vašáryovou lidé dobře znají jako herečku, po sametové revoluci se ovšem věnovala také diplomacii a politice. Proto se nejspíš rozhodla komentovat cestu tří evropských premiérů do Kyjeva.

Státníci si většinou vysloužili chválu, ona však byla o poznání kritičtější. "Ať o tom přemýšlím a analyzuji tuto prapodivnou cestu, jak mohu - nerozumím," napsala na facebooku.

"Ať o tom přemýšlím a analyzuji tuto prapodivnou cestu, jak mohu - nerozumím. Slovinský Janša, který pořádně kritizuje EU, dva Poláci, kteří chtějí vyvést Polsko z EU a už pár let rozkládají demokratické instituce ve státu, a nový český premiér? To je co za skupinu?" pokračovala herečka.

Vašáryová dokonce naznačila, že podle ní zatěžují ukrajinské policisty a blokují humanitární pomoc, protože jejich vlak má na trati přednost. "Jak mohou pomoci? Na mou duši nerozumím," konstatovala.

Témata: Magda Vášáryová Petr Fiala (ODS)